zaitie.zubaidi's FotoPages @ kotakreatif27
Photobucket
By: nor zaiti

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Jan-2009 14:16 Email | Share | | Bookmark
:: Sara Sharina Yaakob & Arizal Dato' Zahari ::

 
Pernikahan Sara & Rizal
Resepsi Sara & Rizal di Kemensah Height, Kuala Lumpur - Resepsi Pengantin Perempuan 1
Resepsi Sara & Rizal di Dewan Felda Perdana, Kuala Lumpur - Resepsi Pengantin Perempuan 2

Tarikh : 19 , 20, 21 Disember 2008

Tirai JOB FOTOGRAFI ku tutup untuk tahun 2008....dengan penuh seribu pengalaman yang
indah....satu pengalaman yang saya dapat timba dengan bantuan backup fotog iaitu cd......
3 org cousin ku azwan, adry dan azim.....serta 2 org puteri Nani dan Farha ( ikut untuk
menimba ilmu )....thanks korang semua....

Terus terang saya katakan.....saya happy dengan job tersebut sebab pelbagai perkara baru
dapat saya lalui dan pelajari.....begitu juga alhamdulillah client dan keluarga client.....
sangat-sangatlah sporting dan baik hati.....thumbs up utk sara & rizal yang memberi ker-
jasama sepenuhnya....begitu juga adik beradik sara, ur parents ( sangat sporting! dan prihatin
terhadap kami....) tak lupa juga pada abang ipar sara yang jugak..best...thank u lagi sekali

Job ni dilaksanakan dengan sangat best dan penatnya.....hehehehhe....actually untuk ketiga2
majlis ni...pihak pengantin appoint 2 group Photografer.....saya ZAITIE sara yang hired dan pihak
pengantin lelaki hired saudara IKRAMISMAIL......gentar saya dengan bro ni....yang sememangnya
dah berpengalaman...atau org kata OTAI dalam bidang ni...nak berbanding dengan saya yang
baru nak merangkak nie....bangga jugak saya tengok org2 melayu yang berjaya ni....
Job ni sangat penat...sebab ramainya fotografer...ramainya videografer...huhuhu....smpi kena berebut...
dan menunggu giliran......anyway nak mohon maaf kepada crue2 lain kalau2 ada tersalah apa2....
anyway saya try my best Sara....Ilmu kena selalu ditimba...tak kira masa....tak kira dari siapa.....


......ILMU......

“Allah mengangkat orang-orang yang beriman dan berilmu di kalangan
kamu beberapa darjat”.


Semakin berilmu seseorang itu, semakin tinggi darjatnya. Dalam kehidupan seharian,
masyarakat lebih menghormati orang yang tinggi pendidikannya, berpengetahuan
dan mempunyai kelulusan akademik diiktiraf. Bila ditambah lagi dengan kerajinan
beribadah, bertambah-tambah lagi rasa hormat orang sekeliling.

Kesannya, mereka amat mempercayai orang yang berpendidikan ni, kerana yakin
dengan ilmu yang mereka ada. Kesimpulannya, untuk membuat kita semakin berjaya,
dihormati dan dipercayai, rajinkan diri menimba ilmu, tak kira ilmu hasil dari pendidikan
formal atau tak formal.

Ilmu dapat kita perolehi dari banyak sumber. Cara paling mudah untuk banyak menimba
ilmu adalah dengan banyak membaca. Orang yang rajin membaca, banyak ilmunya.

Ilmu dapat menggilap potensi minda. Lebih tinggi pengetahuan kita dan lebih banyak yang
kita masukkan ke dalam minda, kita jadi lebih cemerlang, lebih maju dari orang lain
disekeliling kita.

Sebab, banyak yang kita tahu, jadi kita boleh gunakan apa yang kita tahu tu untuk
mencapai lebih banyak kecemerlangan berbanding orang lain. Bak kata pepatah inggeris,
knowledge is power, but applying the knowledge gives you more power!

Usahawan cemerlang adalah usahawan yang rajin membaca, banyak mengkaji serta
banyak menimba ilmu tentang jenis perniagaan diceburinya. Selepas itu, dia
mengaplikasikan apa yang dia tahu, supaya dia mendapat lebih banyak untung, lalu
menerima pendapatan yang lebih banyak dari usahawan-usahawan lain dalam jenis
perniagaan yang sama.

Pekerja cemerlang adalah pekerja yang mendalami bidang kerjayanya dengan penuh
minat dan kesungguhan. Lebih banyak yang dia tahu, lebih cepat dia naik pangkat.
Ilmu yang dia ada lebih dari orang lain membolehkan dia jadi lebih menonjol di mata
majikan, justeru layak memgang tanggungjawab dalam organisasi tempat dia bekerja.

Anyway walaupon kerja tetap saya as an ARCHITECT......bidang FOTOGRAFI saya
rasa ilmunya sangat2lah menarik.....apa yang saya buat belajar..dan terus belajar......insyallah.....semoga tuhan berkati...

Nyatalah, di dalam Al Quran Allah memberi motivasi pada kita supaya sentiasa
menimba ilmu, kerana dia dah menjanjikan darjat tinggi pada orang beriman, berilmu
dan orang yang sentiasa beramal dengan ilmunya!




Saya uploadkan ckit2 ye...sabo ye......


nikah....

























resepsi rumah......






































resepsi dewan felda perdana....





























































Monday, 29-Dec-2008 08:27 Email | Share | | Bookmark
:: Persandingan Elly & Saiful ::

 
huhhh...alhamdulillah..akhirnya.....
actually dah settle edit lama...tp masa tak mengizinkan utk upload.....
huhu....

Lately sebok...cuba membuat editing yang terbaik utk client2 ku.....
kedai2 printing plak banyak yang tutup...so elly ngan saiful punya album tak dapat nak dihantar untuk
printing.....sabar ye kamu berdua.....
tgk dulu..gue uploadkan gambar2 ini dulu untuk pencucian mata kalian.....

so u guys enjoy.....


































































heheheh...beberapa..potraiture yang dapat diambil...sepanjang..upacara Hari Bahagia..Elly dan Saiful.....



Monday, 15-Dec-2008 03:09 Email | Share | | Bookmark
Elly & Saiful

 
Perknikahan & Perkahwinan Saiful dan Elly

Tempat: Pengkalan Chepa, kelantan
Tarikh : 28 dan 29 november 2008

Salam.. semua...

baru pulang dari teluk intan malam semalam....
pergi kenduri aunty....

anyway pagi nie...ada mood baik utk editing....so keluarkan sikit2 dulu...gambo elly & saiful
punya majlis perkahwinan nih.....bukan apa banyak bebeno gambonya....and semuanya saya tak sabo nak uploadkan.....kita upload gambo nikah dulu ye....

anyway kenduri ni nikahnya berlansung pada 2 November dan kenduri kahwinnya pada
29 november 2008....anyway mmg mencabar betul lah job kali nie.....
sebabnya all theway long sepanjang2 saya berada kat kelantan tu..hari hujan tak berenti2....
kalau benti pon dalam setengah jam mcm tu......sampai saya..Azwan dan Azim ( both of them my cousin...Azwan mmg my backup fotog..kali nie Azim pon turut membantu sambil2 belajo )
kena b ungkus our baby ( kamera ) dengan plastik....but alhamdulillah majlis berjalan sangat lancar dan meriah sekali.....

seluruh keluarga pengantin bekerja keras...hehehehe...abg penganting sampai basah kuyuplah...
dah pakai baju melayu siap kena salin lagi....hehehehe

Malam....upacara buka hadiah.....

p/s:terima kasih diucapkan kepada kedua2 pengantin sebab sporting sangat..hehehehehe
kena buli ngan gue..heheheheh
























muka cuak..pengantin lelaki,.....heheheh rilek2....



eheh..bapak pengantin pon berdebo gaks....














abg no..2 pengantin....




abang sulong pengantin.....




tandatangan.....pengakuan....


huhh..lega...semuanya selamat....




cincin....
















































Wednesday, 10-Dec-2008 02:26 Email | Share | | Bookmark
:: Salam Aidiladha - 2008 ::

Perempuan shj....tapi fotografer sian..takleh masuk skali
keluarga yoep
Maksu..memperkenalkan diri
View all 31 photos...
hehehe.....upload gambo Raya Haji dulu.....ada gambo job Perkahwinan Elly & Saiful di Kelantan...tapi nnti dulu ok....kita layan gambo ni dulu..sebab gambo elly dalam proses editing lagi...banyak gambo2nya...so sabo dulu......

UKHUWAH

" Mencintai sesama mukmin dan mengikat tali UKHUWAH ( Persaudaraan ) merupakan perbuatan yang sangat mulia dan sangat penting. Allah Subhanawataala menyatakan persaudaraan sebagai sifat kaum mukmin dalam kehidupan dunia dan akhirat dan Persaudaraan
yang terjalin antara kaum mukmin merupakan anugerah nikmat yang sangat besar dari Alaah Subhanawataala...."


- Gathering Aidiladha 2008 -

Tempat: SS1 Kampung Tunku, Petaling Jaya ( Rumah Pak Uda & Mak Uda )
Tarikh : 8 Disember 2008
Masa : 2.00 - 5.00 pm

Assalamualaikum.....
Alhamdulillah pada Isnin lepas....bersamaan ngan Hari Raya Haji.....kami beramai-ramai bekumpul di rumah Datin Maznah and Dato' Hamid ( Pak Uda dan Mak Uda ) di Kampung Tunku, Petaling Jaya......terima kasih tuan rumah.....

Actually mmg dah jadi tradisi every Raya Puasa akan tiba giliran utk setiap org menjadikan rumah mereka sebagai tuan rumah Gathering tahunan keluarga besar ni.....tp disebabkan Raya Puasa tahun ni....Mak Uda tak sempat nak buat ....so dia tunda kepada Hari Raya Haji....

Sangat meriah...ramai yang datang......dan tuan rumah pon sediakan macam-macam makanan
( termasuk ada jugak sumbangan dari tetamu2 yang hadir ).....makanan yang disajikan adalah seperti berikut:

- Laksa
- Soto
- Nasik Beriani
- Ayam Panggang
- Pulut Kuning
- Satay
- Len Chi Kang ( ops taktau betoi ketak eja nih...)
- Pai...
-and yang paling special rasanya..siap ada stall Chocolate Fondue!!! hehehehe
- and macam2 lagilah...mmg kenyang sampai ke malam....

Siap ada sesi perkenalkan diri...almaklumlah....dah besar2 semua...dah cantik2 dan hendsome2....so dah tak kenai....tu yg kena ada sesi perkenalan diri...and lagi satu
ada yang baru jadi keluarga kita...( yang baru kahwin ).....

Tuan rumah siap ada bagi cenderahati utk tetamu yang hadir lagi....huhuhu...thank u....

Lastly...ada sesi bergambar beramai-ramai....utk u all semua...ni jelah gambo2 tak seberapa yang saya dapat postkan utk tatapan semua..hope berpuas hati....

+ Ribuan Terima kasih kepada tuan rumah.....dan penganjur..... ..






Tuan Rumah.....












Salah satu cenderahati....









Juruacara majliss..










bapak ku....










Tuesday, 25-Nov-2008 07:10 Email | Share | | Bookmark
:: Ini Benar.....Bukan Cobaan ::

:: IPSC ( Pusat Latihan Menembak Malaysia, Subang (MAS) ) ::
22112008

Salam...semua...tak sabar saya nak post gambar2 nie.....satu pengalaman yang sangat best...dapat saya kongsikan dengan anda semua....

[size=9]Kali ni saya Shoot Pakai Pistol...hehehehehe...tapi tak lupa gak Shoot dengan Kamera ku....
utk merakam latihan yang dijalankan oleh my Senior and kawan2nya....


Sabtu lepas saya join my senior Bro Arafat...pergi menembak...hehehehe...pistol betol..dan peluru betol ok....actually saya dah pernah cuba menembak....tapi masa tu pakai M16 ( lepas form 3 PMR kami anak2 askar MRSm Terendak diberi latihan askar..termasuk menembak di lapang sasar Asahan Johor )

My senior ni ada pistol sendiri....dan sudah pon ada lesen..... ..
jadi i ambik kesempatan utk join bro arafat...dengan 3 org member dia buat latihan
menembak....dan saya pon dapat try menembak dalam 10 butir peluru...hehehehehe
guest what....saya dapat menembak dengan baik.....rasanya mcm nak ambik
lesen jugak...insyallah.......... sebab dah teruja......

Depa ni main IPSC...seperti yang saya ada terangkan sedikit sebanyak ... di bawah......Syiok ok.........kalau rasa nak lagi memahamkan silalah....
ke www.ipscmalaysia.org atau pon www.ipsc.org

Sepanjang sesi latihan....dapatla saya belajar ckit2..pertama dari segi keselamatan..dan kedua tentang penggunaan pistol dan yang ketiga adala blajo tektik2 asas sbg contoh:

1. Target Board...paling dekat kita boleh shoot jarak 2m
2. Target Steel ...paling dekat kita boleh shoot jarak 8m

Peluru yang saya tgk they all pakai haritu 9mm rm1.40 sebijik kalau pakai .40 rm 1.70 sebijik. On de average pakai dalam 200 ke 300 biji but depend on your budjet la. kalau kurang duit tembak le sikit kalau ada lebih tembak le banyak sikit......... ( ayat abag apat )

Very Intresting.....satu pengalaman baru.....selain daripada tu..ada juga beberapa org gadis sedang buat latihan ( dimana bro arafat kata...they all ni anak2 org kaya....yang datang belajar menembak utk keselamatan diorg.....huhhh rasa mcm kat US plak...heheheeh ) siap ada bodyguard datang teman sepanjang sesi latihan....

Huhh...thats all....tp sabtu lepas adalah hari yang sangat penat dan penoh dengan aktiviti....pagi2...dalam kol 930 saya pergi ke Menara TIMA menghadiri Kelas Lembaga Arkitek Malaysia...Part 3....keluar awal...sebab dah janji ngan bro Arafat nak pergi menembak..menembak smpi pukul 6 ptg...pastu trus dirive ke Institut Kesihatan Umum Bangsar...pi main Volleyball plak!!!

ehehheheeehhhhhh........okla chow Chin Chiow......
[/size]
In practical shooting, the competitor must try to blend accuracy, power and speed, into a winning combination. Targets are 75 centimeters by 45 centimeters with a 15 centimeter center representing the "A zone" or bullseye. Most shooting takes place at close range, with rare shots out to 45 meters. Hitting a 15 centimeter A zone at 45 meters or less might seem easy to an experienced pistol shooter, but in IPSC only full power pistols are allowed (9mm or larger). This power minimum reflects the practical heritage of this modern sport, and mastering a full power handgun is considerably more difficult than shooting a light recoiling target pistol especially when the competitor is trying to go as fast as possible. Time, also plays a factor. In fixed time stages, very short times are allowed for shooting a prescribed number of rounds or, as in Comstock scored stages, the scores are divided by the time, adding to the challenge.

Multiple targets, moving targets, targets that react when hit, penalty carrying no-shoot targets mixed-in or even partially covering shoot targets, obstacles, movement, competitive tactics, and in general, any other relevant difficulty the course designer can dream up all combine to keep the competitors enthusiastic and the spectators entertained. While the rules of IPSC state that the course of fire should be realistic and practical, they also state that diversity is to be encouraged, to keep the sport from becoming too formalized or standardized. In fact, some matches even contain surprise stages where no one knows in advance what to expect.

Although the roots are martial in origin, the sport matured from these practical or martial beginnings, just as karate, fencing, or archery developed from their origins. Now, practical shooting is an international sport, emphasizing safety and safe gun handling, accuracy, power, and speed, in major competitions around the globe. The crowning glory for practical shooting is to become the IPSC World Champion






































nih..apa kenamanya...tmpt menysun peluru..sebelum dimasukkan dalam pistol...
















satu plate kena!!!!















[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net