Automate your Marketing
with Womplify




 
zaitie.zubaidi's FotoPages @ kotakreatif27
Photobucket
By: nor zaiti

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 5-Apr-2009 12:14 Email | Share | | Bookmark
:: Seri Perdana ( PM Residence ) Interrior Shot ::



Di tengah-tengah Putrajaya diatas sebuah kawasan yang berbukit
terletaknya Sri Perdana iaitu kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia,Dato'
Seri Abdullah Ahmad Badawi. Bangunan terletak diatas tanah bukit yang
membolehkan anda melihat beberapa kawasan/bangunan penting di Putrajaya
Terdapat satu ruang pelantar berhadapan rumah tersebut....yang membolehkan
anda melihat terus ke Masjid putrajaya dan pejabat Perdana Menteri..Kawasan
kediaman ini terletak di dalam kawasan seluas kira_kira 16 hektar.Bangunan ini
dilengkapi dengan kawasan kediaman pekerja-pekerja ,bilik menunggu, bilik utama ,
ruang legar ,bilik simpanan barang-barang perhiasan dan replika, kolam renang,
sebuah taman, surau atau bilik sembahyang dan pelbagai kemudahan yang serba
lengkap.

On task - shot gambar-gambar Interior Seri Perdana untuk proses dokumentasi.
But mohon maaf tak dapat nak postkan di sini.

Precious Task....
p/s: This task memberikan satu pengalaman dan inspirasi yang takkan dilupakan
sampai bila-bila. Terima kasih kepada Yang Amat Behormat Perdana Menteri....
.peluang yang sangat beharga dalam hidup saya.Thanx again.

Photographer: zaitie



Thursday, 12-Mar-2009 16:02 Email | Share | | Bookmark
:: FAMILY OUTDOOR POTRAITURE ::

COMING SOON>>>>
TUNG
GU......

jobs weekend lepas sangat menarik...dan mencabar.....dulu shoot ngan radin gambar
family Q...anak dia baby lagi...takder kaki okla( takleh jalan lagi ..dok setempat....cuma susah
kena main2 ngan baby tu utk bagi dia smile.....tp kali ni sangatla mencabar.....lagi2 kalau nak
ambik gambo budak yang dah reti berjalan....dan ada 2 org ....huhu.....moment sangat singkat....
depa bleh dok satu posed dalam masa sesaat jer kot....tu blom lagi yang berebut barang.....
yang sorg senyum..sorg merajuk...kekekeke...neway enjoyla ye..saya dapat post ckit ni
jer dulu.....best..best....


K.mimi KIDS........

Tempat: Tempat main layang-layang kepong & FRIM
Trikh : 7 mac 2008
























p/s: k.mimi booked saya khas utk shoot anak-anak dia....ada banyak gambo menarik...
tak sabo nak post gambo2 nyerr......tunggu ye

Karnival MRSM Terendak.....
Bukak booth fotografi atas permintaan ramai.....

Tempat: Taman Tasik Titiwangsa
Tarikh : 8 Mac 2008

Family.....

K.IRA & ABG IZUAN ( Batch SPM 1995 )
.......................................................................................................................................................................................................









[size=9]p/s: masih terngiang2 lagi word k.ira cakap kat saya.....bila dia dah tak larat nak melayan
kerenah anak2 dia....

k.ira: " dah..dah cepat zaitie....anak2 takmo ambik gambo takpe....bior mak ayah jerr amik....
mak ayah jer cantik.....!'.....kkekekeke


K. CICI KIDS ( Batch SPM 1992 )
.......................................................................................................................................................................................................









AMY & NIK ( Batch SPM 1997 )
.......................................................................................................................................................................................................







ABG ARIN & KAK JULIE ( Batch SPM 1995 )
.......................................................................................................................................................................................................





ABG JOHOE & KAK ROS KIDS ( Batch SPM 1996 )
......................................................................................................................................................................................................











Alhamdulillah dapat sambutan baik.....saya bukak booth....sapa nak ambik gambo
trus shoot dan trus edit di ctu...mmg terhad betoi masa....sampai tak dapat joint xtvt lain...
but very good experience.....ramai yang mintak saya buat lagi.....nnti insyallah kita bleh
buat lagi bila saya ada masa free....
[/size]





[b]salam kepada semua...mulai dari 25 Mac 2009 saya akaun fotopages ini tidak akan diaktifkan lagi....
sila layari..........
http://zaitiephotography.blog[/b]spot.com/


Tuesday, 24-Feb-2009 04:08 Email | Share | | Bookmark
FRIM, Cnopy Walk

So sorry rakan-rakan semua......lately kat ofis sangatla busy.....
banyak problem kena settlekan...and balik rumah plak kerja2
editing dan menyiapkan compose story board client2................
anyway alhamdulillah storyboard2 satu-satu dapat disiapkan
mengikut jangkawaktu yang ditetapkan.......
and kerja2 kat opis satu2 dapat diselesaikan....harini kena
tolong bab perunding plak....tapi disebabkan aku tak sabo nak load
gambo CANOPY WALK ni.....aku load sesambil aku buat pengiraan
perunding nih....


FRIM, Canopy Walk...

Tarikh: 22 Februari 2008


Hmmm......disebabkan lately ni...aku busy dengan aktiviti fotog dan
keje2 ofis yang melambak!....aku rasa perlu tenangkan fikiran kejap....
nak pergi layan...................alam ciptaan tuhan...kami nak pi picnic!!!!!
di FRIM.....tujuan utama....bersama...NANI....AYIEN...ngan K.OWN......
GM ngan ZAI tak ikut....huhu...rugi...

Neway....tujuan sebenonya nak picnic..sambil ambik2 gambo....
yang si k.own plak nak buat painting..hehehehe rajin k.own.....

Tapi dah jadi sebaliknya.......

Aku semangat! Bangun pagi .....,.
Siap-siap pakaian.....mandi tunggu si NAni....
kitaorg rancang nak pergi bersama naik kete aku...
ambik ayien di keramat dan k.own di wangasa maju....

Nani lambat 10 minit.....k.own awai2 sms tanya jadi ketak?
Aku cakap jadila....tunggu nani 10 minit...lambat.....
sampai keramat call ayien...cett aku call dia reject....!
aku agak minah ni mesti tido.....takpe call lagi....dia angkat
mmg sah dia tido..jadi aku soh dia siap dulu..dan kami ambik
k.own

Akhirnya kol 9.30pg baru bertolak ke FRIM.....
hahahhaha...pakaian semua org mmg santai...
ayien plak macam nak gi kenduri....
kekekeekekek.....dengan tudung panjangnya...
katanya dah takder baju....semua anto dobi....

Dalam kete tetiba jer...nani sebut pasai CANOPY WALK....
Aku cakap..haah erk?mana tmpt Canopy Walk tu ye?
Nani pon trus tunjuk tempatnya....bleh tak...dengan keadaan
Santai nih,.....kitaorg pergi buat pertambahan PLAN...untuk
jungle trekking!!! Kelakar OK!.....dengan selipar...dengan baju
utk santai.....bleh plak nakpergi jungle trekking!......GILER!!!!
hahahahahaha...org yang tengok pon pelik....
Takpelah! dah dapat peluang ni...pi jerr......

JAUH jugak ok!!!.....dahla kena mendaki....!
aku nih....dengan membawa bag Kamera ( tapi my d200
and lense 17- 50 takder coz servis...hampa gakla...).....
aku mendaki..berpeloh2 sampai rasanya bleh perah baju...
mana tak berpeloh..bawak badan jer takper! ni nak kena
hangkut beg kamera....
dengan lense ( 80-200 ) Sekali!!!! berat!!!!.....yela ingatkan
nak picnic jerr...ni bleh plak pergi jungle trekking....3km
pergi dan 3km balik.....mendaki nak ke CANOPY WALK
dalam 500m....

[size=9]sesi pergambaran..sebelum start daki...


Alhamdulillah...dengan tidak bersarapan lagi....dan
berpakaian santai....kami berjaya sampai ke PUNCAK!!!!
hahahaha puncak tu....
Subhanallah.....cantiknya ciptaan tuhan.....tak rugi
rasanya naik.....


on the way nak ke jalan masuk jungle trekking....



indahkan?ciptaan tuhan:)


best woo...ada org naik beskal gak....






Pendakian bermula.....




heheheh...baru 30minit jalan....dah semput daa...




pokok yang ditemui....



berehat sebentar....






akhirnya sampai di pondok permulaan CANOPY WALK...


menunggu giliran...sambil berehat...




I would like to share the photo to all of you here. Enjoy!! GAYAT ok!


nani beratur..








nani....k.own...ayien.....gue pon nak gambo sorg!!!..uhuk....




It is a nice experiance as you will able to walk through
the canopy walk which is very high. It is 200 meter long from
the fist point to the end…
the view is very nice!!!! dude....

The canopy walk will only operate from 9.30am to 1.30pm.
It is not everyday that they open but they will operate during
weekend, except if the weather is
not good or depa nak buat some maintainence work.

Based on one of the instructor at the entry point, they just
do some maintenance in the fasting month this year, where
they change some
cable and also repair the third ‘rest station’.

I visit the place about 11.30 am and there are not many
people if compared to morning. But, I will have to wait for about
10 minute. Yang saya respek....
ada anak mat salleh umur around 3 tahun!.....bleh naik that
titi gantung!
wehhh aku yang umur 28 tahun ni pon gayat.....dah ler kena
jalan 4m...jarak dari org depan ngan belakang! What a wonderful
experience!!!heheheh


the kids anak mat salleh yang saya cakap tu.....merenung jauh....
selamat ke aku nihhhh...





berdebar2 nih......hut permulaan..ayien jalan depan....


tengah-tengah titi gantung....rasa berhayun2..sempat lagi gue snap gambo....




At the entrance of the canopy walk, there are some map and
information about the trails. Kat ctu,are some instructor at the
entrance to tech you how to walk. She will cover about the space
that each person have to take, how many person that each
‘rest station’ or HUT ...By the way, the ‘rest station’
is actually a platform that they do on top of a big trees. It is only
a small platform and you will still feel it moving..bergoyang-goyang..
berayun gittew! when the wind coming to you ataupon org belakang
tuh jalan ganas!...












There are many corner of the canopy walk. The photo below is the
first corner.


If you are a first timer, you may feel a bit nervous as it will be
‘moving’ when you
reach this point. However, the tip is don look down (it is high..
if you afraid of
high, you might not able to move on if you look down)


On the ‘resting point’ platform, there will be an information board
about what kind of animals some might able to see from the platform
or the type of trees
around..







The photo below show nani..k.own and ayien are resting on the
platform. There are limitation of the number of people that can use
the platform at one time.





The first platform can hold 4 person, the second which is the largest
platform can hold 8 people and the last platform can hold 4 person.










last station....







Neway.......sangatla best..sangatla cantik the VIEW kat atas tu!....
Tak rugi naik.... ......perjalanan turun plak!
Pastu kitaorg berendam dia air terjun!!!




















Sunday, 8-Feb-2009 14:17 Email | Share | | Bookmark
Emakku dengan Cucunya ( Qistina Maisarah )

 
Tengah boring.......

jadi aku pon bukak lerr hardisk aku ni,.....
carik gambo2 yang menarik utk diletak......

tajuk harini.....


OPAH dengan CUCUnya......

heehhehee........
mak ngan bapak ku...semenjak kebelakangan ni..gembira lain macam....
ckit-ckit cucunya...heheheheh...almaklumlah cucu pertama...

yelah....dulu aku dengo org kata mak ayah kita yang strict or garang dedulu
tapi bila dengan cucunya semua ok...huhu..berubah abis....
sayang tol ngan cucunya..ngeh..ngeh....

apa nak buat umur2 dah meningkat mmg camtu....darah muda dah takder....
kita nanti pon sama jer kot bila tiba masanya nanti...

nih....Qistina Maisarah....anak buah ku yang pertama.....
mmg ditunggu-tunggu dah lama...termasukla mak uda ( aku lerr tu )
mmg kalau tak jumpa dia seminggu tak sah....mmg kena jumpa
walaupon penat mesti nak gak ke Kajang jumpa Qistina....

heheheh...nak tunggu anak sendiri taktau la bilakan...
so ada anak sedara mmg sayang bebeno lerrr.....
lagi2 bila dia dah pandai main....senyum2....walaupon
tak di acah.....skrg dah pandai nak manja2 plak....
minggu lepas aku ada golf tournament...kat bangi...
balik singgah umah kakak.....masuk2 umah....
si Qistina yang sedang meniarap...melonjak2kan badannya
tengok aku.....sambil tersenggih2.....
mak aku cakap " ety dia nak kat kamu...ambik lerrr...sian dia...."
aku jawab " ish nanti lerr nak mandi dulu.....dari padang ni...tak elok...."
aku pon trus masuk bilik mandi.....menjerit si Qistina menangis...heheheheh
dah pandai budak ni...baru 7 bulan.....

akupon keluar..siap cepat2...kesian dengo dia nangis....
ambik jer dia...trus dia senyum....gembira

ehhehehe.....ish2....bebudak kecik lagi dah pandai......
okla takat ni e jer dulu.....nak sambung keje......
da.......

time: 11.20mlm.......










Monday, 2-Feb-2009 15:43 Email | Share | | Bookmark
::Pernikahan Siti & Hamdan ::

 
Salam semua......i'am back......
masih sebok dengan proses editing.....
sebok.....keje...sebok golf...ehhehehehe

anyway reception sara&arizal bukanlah job terakhir tahun 2008....
but saya ada final job clientnya siti ngan hamdan......

neway banyak betoi dugaan bulan ni.....
yang pertamanya.......

SAKIT TENGKOK DAN BAHU

[size=9]huhu......sakit tengkok dan bahu menyerang saya dekat 2 minggu.....
sakit ok.......sampai tahap kalau kita tgk kat satu tmpt lebih 15 minit
tak boleh..nnti bahu and tengkuk tu rasa macam tegang gilerr...
nak drive pon sakit...sebab mata kita tertumpu kat depan....huhu
merana gakla......

pi clinic dr kta sebab presure..huhu...presue keje?tak jugak.....
akhirnya dapat kenalpasti sebabnya.....iaitu
mengadap pc terlalu lama......huhuhu...rupanya bahaya kawan2
kena ingat umur kita makin meningkat...kalau iyepon
ralit mengedit gambo jangan ler...lupa utk berenti berehat......
exercise ckit tengkok anda.....bahaya ok/.....
kalau kita duduk terlalu lama....and ngadap pc terlalu lama....
boleh mengakibatkan beberpa gejala penyakit....

1. sakit tengkok
2. sakit tulang belakang.....
3. rosak mata
4. dan macam2 lagi...terutamanya boleh akibatkan nurve kita rosak
huhu...takut ok......

kedudukan atau posture badan kena betul semasa kita mengadap pc....

1. pastikan monitor dok rendah ckit dari paras mata kita.....
2..dapatkan kerusi yang selesa
3. kedudukan...kita memegang mouse pon kena betul..kalau boleh beli la mouse pad yang
ada pengampu tangan kita yang lembut tu.....

dengan itu doktor menasihatkan saya rehat dalam seminggu.....stop kejapler editing
album sara+rizal haritu.....but skrg alhamdulillah...dah 90% siap...esok lusa akan anto pi
printing...insyallah........



GOLF TOURNAMENT


Semalam bersamaan 1 hb Februari 2009 actually saya dapat job shot golf tournamnet...
menarik kan job tu? tapi reski takdak....sebabnya saya pon nak jpin the tournament....
golf ni rules nya ketat ckit...kalau kita dah masuk jadi player..pakaian disipline sumer
kena jaga..or patuhi...jadi saudara saiful iaitu setiausaha persatuan kelab golf arkitek
ambik keputusan utk memilh fotogafer lain....saya pon tak larat jugak....manakan nak
menumpu dengan game lagi..and nak mengangkut senjata2 berat kamera itu lagi...
nak shot lagi..mau pengsan gue.....tp takpe....saudara lensahijau aka balak telah
diberi mandat utk memikul tangungjawab tersebut.....hope balak ambik gambo aku bebanyak
heheheheheh.......nak jugak merasa org ambik gambo kita...asyik kita jer ambik gambo yedak?


ok-ok...berbalik dengan tujuan asal kita......iaitu pernikahan SITI & HAMDAN
[/size]

SITI & HAMDAN

Tarikh : 28 Disember 2008
Tempat : Bangsar
Outdoor : UM

lead fotografer by zaitie
editing by zaitie
backup fotografer azwan aziz
kawan-kawan fotog nani dan hafiza


















ok enjoy......
kali nie banyak try cls...










[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net